چرا گوشی fastboot میشود؟
اگر گوشیت ناگهانی و یهو روشن نمیشود و فقط یه صفحه با نوشته FASTBOOT نشون میدهد، احتمالاً برایتان سوال شده که اصلاً چرا گوشی به حالت فست بوت میرود؟
در این مقاله قصد داریم به ارزیابی دقیق علت fastboot گوشی شیائومی بپردازیم و دلایل متنوعی که امکان دارد باعث ورود گوشی به این حالت شوند را بررسی کنیم.
در صورتی که با این مشکل مواجه شدید و یک راهحل قطعی نیاز دارید، مراجعه به نمایندگی رسمی شیائومی میتواند بهترین گزینه برای برطرف کردن آن باشد.
فستبوت یک قابلیت و توانایی است که در گوشیهای اندرویدی وجود دارد و کمک میکند که بتوانید گوشی را به کامپیوتر وصل کنید تا کارای پیشرفتهتری مانند فلش زدن، نصب رام دلخواه، برداشتن قفل FRP و چیزای دیگر را انجام بدهید.
این حالت بیشتر به دردتکنسین ها و کسانی میخورد که در کار با گوشی مهارت خاصی دارند.
اکثر اوقات هنگامی که گوشی به حالت فست بوت میرود به این معناست که یک مشکلی از نظر نرمافزاری یا سختافزاری وجود دارد.
علت fastboot گوشی شیائومی چیست؟ بررسی راه های خروج از آن
1. اشتباه کاربر یا فشردن دکمهها بهطور تصادفی
هنگامی که شما هم موقع روشن کردن گوشی، بدون اینکه حواستان باشد ناخوداگاه دکمه کم کردن صدا و پاور رو با هم نگه میدارید امکان دارد گوشی وارد حالت فستبوت بشود.
2. مشکلات نرمافزاری یا سیستمعامل
اگر آپدیت گوشی به درستی انجام نشده باشد و دارای یک مشکلی باشد و یا یک رام اشتباهی فلش زده باشید امکان دارد که گوشی بهجای اینکه درست شود و بالا بیاید، وارد حالت فستبوت شود. این اتفاق در اکثر گوشی هایی رخ میدهد که امکان دارد رام غیررسمی یا کاستوم رام نصب شده باشد.
معنی fastboot در گوشی شیائومی
فست بوت یک حالت خاص در گوشیهای اندروید میباشد که باعث میشود بتوانید گوشی خود را به کامپیوتر وصل کنید و حتی یک سری کارای حرفهای مانند فلش زدن رم، آنلاک کردن بوتلودر، نصب ریکاوری کاستوم یا حتی برگرداندن سیستمعامل را انجام بدهید.
در گوشیهای شیائومی، وقتی گوشی وارد حالت فست بوت میشود، معمولاً یک تصویری را نشان میدهد که یک خرگوش بامزه (خرگوش Mi) در حال تعمیر ربات میباشد. این نشان میدهد که گوشی حاضر است تا از طریق کامپیوتر دستورات فنی را بگیرد.
چرا گوشی از حالت fastboot خارج نمیشود؟
گوشیهای اندرویدی مانند شیائومی ممکن است پس از ورود به حالت Fastboot، به صورت خودکار یا دستی از این حالت خارج شوند. علت اصلی خروج گوشی از حالت Fastboot به پایان رسیدن فرآیندهای مورد نیاز در این حالت است.
به عنوان مثال وقتی رام فلش میزنید یا یه دستور خاص از طریق ADB اجرا میکنید، گوشی به خودی خود ریستارت میشود و دوباره میتواند به حالت عادی خود بازگردد.
در بعضی مواقع هم کافی است که حتما دکمه پاور را حدود ۱۰ ثانیه نگه دارید تا گوشی از حالت فستبوت خارج شود.
یکی دیگر از راه های موجود هنگامی که از کامپیوتر استفاده میکنید این است که میتوانید در محیط CMD دستور fastboot reboot
را بزنید تا گوشی با سرعت ریست شود و به حالت طبیعی و نرمال خود بازگردد.
اگر گوشی شما پس از وارد شدن به حالت فستبوت، بدون انجام کاری به صورت خودکار خارج میشود، احتمال دارد که به دلیل نداشتن هیچ گونه دستوری یا همچنین به دلیل قطع بودن اتصال آن با کامپیوتر باشد.
علت fastboot گوشی شیائومی چیست؟ بررسی راه های خروج از آن
رفع مشکل fastboot شیائومی
اگر گوشی شیائومی شما در صفحه فستبوت گیر کرده باشد وبه طور کلی بالا نیاید اصلا نگران نباشید به صورت خودکار درست میشود اکثر این مشکلات معمولاً با چند تا کار ساده برطرف میشود. بیشتر این مشکلات هم زمانی رخ میدهد که اشتباهی دکمه پاور و کم کردن صدا را با یکدیگر فشار داده باشید یا همچنین امکان دارد موقع آپدیت یک مشکلی در سیستم پیش آمده باشد.
روشهای رفع مشکل fastboot در گوشی شیائومی:
-
راهاندازی مجدد (Force Restart):
در مرحله اول دکمه پاور را به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه نگه دارید تا گوشی خاموش و سپس روشن شود. در بیشتر از این موارد، این روش ساده میتواند مشکلات را کاملا برطرف کند. -
استفاده از دستور ADB:
اگر گوشی شما به کامپیوتر وصل است و گزینه USB debugging فعال بوده باید با استفاده از دستورfastboot reboot
در پنجره CMD دستگاه را به راحتی ریاستارت کرد. -
Mi PC Suite یا Mi Flash Tool:
با نصب و دانلود نرمافزار رسمی شیائومی در کامپیوتر و اتصال گوشی، میتوانید سیستمعامل را مجدداً فلش کرده و مشکل گیر کردن در Fastboot را برطرف کنید. این روش را زمانی میتوانید به کار ببرید که گوشی بهطور کامل بوت نمیشود. -
ریست فکتوری از طریق ریکاوری:
در صورتی که مشکل جدیتر باشد و قابل رفع شدن نباشد میتوانید با ورود به محیط ریکاوری و انجام ریست فکتوری، گوشی را به حالت اولیه خود بازگردانید. توجه داشته باشید که این روش میتواند اطلاعات شما را پاک کند.
حالت فست بوت چیست و چگونه از آن خارج شویم؟
آیا تا الان برای شما پیش آمده که هنگام روشن کردن گوشی شیائومی خود با عبارت FASTBOOT در صفحه روبرو شوید و نمیدانید که چگونه باید از این حالت خارج شوید؟
اگر این حالت و مشکل برای شما هم آشنا است و به گوشتان خورده در این مقاله قصد داریم با بررسی دلایل ورود گوشیهای شیائومی به این حالت و آموزش روشهای خروج از آن، به شما کمک کنیم تا مشکل را بتوانید به راحتی برطرف کنید.
فست بوت شیائومی یعنی چه و چه کاربردی دارد؟
اگر گوشی شما شیائومی است احتمالاً باید تا الان با واژهی فست بوت برخورد کرده باشید. اما اگر هنوز نمیدانید که تعریف fastboot چی است و به چه علت گوشی شیائومی ناگهانی وارد این حالت میشود باید بدانید که فست بوت یک حالت ویژه در گوشیهای اندرویدی است که باهاش میتوانید از طریق کامپیوتر، نظارت کاملتری بر گوشی خودتان داشته باشید.
درحقیقت حالت فست بوت در گوشیهای شیائومی بیشتر به درد کسانی میخورد که کارشان برنامهنویسی است و قصد دارند یک رم جدید نصب کنند در این هنگام باید گوشی را از مشکل نرمافزاری خارج کنید یا به عنوان مثال بوتلودرش را باز کنید. این وضعیت به نوعی شامل ابزارهای برنامهنویسی اندروید است و در بعضی کارا حتی جای حالت ریکاوری را هم میگیرد.
روش ورود به حالت Fastboot در گوشی شیائومی
اگر میخواهید که وارد حالت فست بوت شیائومی بشوید، اول از همه باید گوشی را خاموش کنید. بعد از آن دکمه پاور و کم کردن صدا را با هم نگه دارید. چند ثانیه که گذشت، یه صفحه با نوشتهی FASTBOOT میاد بالا که یعنی با موفقیت وارد این حالت شدید.
البته یک نوع روش دیگری هم وجود دارد که بتوانید وارد فست بوت شوید: اول باید دکمه کم کردن صدا را نگه دارید و همزمان گوشی را با کابل USB به کامپیوتر وصل کنید. بعد از اینکه وصل شد، خودش به صورت خودکار وارد حالت فست بوت میشود.
علت fastboot گوشی شیائومی چیست؟
اکنون این سؤال پیش میآید که علت fastboot گوشی شیائومی چیست و چرا برخی دستگاهها بهطور ناگهانی وارد این حالت میشوند؟ دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد:
۱. مشکلات نرمافزاری
-
به روزرسانی نصفه و ناتمام سیستمعامل یا نصب اشتباه یک رم سفارشی (کاستوم رام) ممکن است باعث جلوگیری و ورود گوشی به حالت Fastboot بشود.
-
بعضی از گوشیهای وارداتی با رم چین عرضه میشوند که پشتیبانی از زبان فارسی ندارند و نیازمند فلش رم جدید میباشند.
-
نصب نیمه کاره بستههای نرمافزاری و خرابی فایلهای سیستمی نیز امکان دارد باعث جلوگیری و ورود دستگاه به فست بوت شود.
۲. مشکلات سختافزاری
-
ایراد دکمه کاهش صدا یا پاور ممکن است باعث شود که گوشی خودکار و همچنین بدون دخالت کاربر وارد این حالت شود.
-
اختلال و ایراد حافظه داخلی (هارد) یا پردازنده نیز یکی دیگر از دلایل ورود ناخواسته به Fastboot میباشد.
-
در واقع آسیبهای ناشی از آبخوردگی یا ضربه نیز گاهی باعث بروز این مشکل میشوند.
علت fastboot گوشی شیائومی چیست؟ بررسی راه های خروج از آن
روشهای خروج از حالت Fastboot در گوشیهای شیائومی
روش اول: استفاده از دکمههای فیزیکی
ساده ترین و بهترین کاری که میتوانید بکنید برای اینکه از حالت فستبوت خارج شوید این است که دکمه پاور را حداقل حدود ۱۰ ثانیه نگه دارید. وقتی گوشی ریستارت شد خودش به صورت خودکار روشن میشود و به حالت اولیه بازمیگردد.
روش دوم: استفاده از کامپیوتر و دستورات ADB
اگر بیشتر دکمهها دچار مشکل هستند یا روش اول مؤثر نبود:
-
حتما گوشی خودتان را با کابل به کامپیوتر وصل کنید.
-
اول از همه باید برنامه ADB & Fastboot را داخل کامپیوتر نصب کنید.
-
در پنجره CMD ویندوز، این دستور را بنویسید:
fastboot reboot
بعدش Enter را بزنید تا بتوانید گوشی خودتان ریست کنید.
اگر این دستور را رعایت کنید و گوشی باید از حالت فستبوت دربیاد و مانند همیشه روشن بشود.
اگر گوشی همچنان در فست بوت باقی بماند چه کنیم؟
اگر هنوز با انجام روشهای بالا مشکلتان برطرف نشد ممکن است علت fastboot گوشی شیائومی شما مشکلات جدیتر مانند مشکل سختافزاری داشته باشد. در این صورت بهتر است که مراحلی را برای رفع آن انجام دهید که شامل:
-
اگر خودتان نتوانستید درستش کنید، بهتره که حتما سراغ نمایندگی رسمی شیائومی یا یه تعمیرکار موبایل که کارش درسته بروید تا براتان مشکل را برطرف کند.
-
اگر گوشی شما ضربه خورده است یا ناگهانی داخل آب افتاده باشد و بعد از آن امکان دارد که گوشی وارد حالت فست بوت شود که نشان دهنده این است که قطعا یک مشکلی برای سختافزار پیش آمده باشد.
-
یک وقتایی هم امکان دارد که کار از این روش های قدیمی و ساده گذشته باشد و مجبور باشید تا هارد گوشی خودتان را عوض کنید.
نکات مهم در استفاده از حالت Fastboot:
-
اگر امکانش هست سریع سراغ هرچیزی به ویژه فست بوت بدون اینکه بدانید چیکار میکنید نروید، چون امکان دارد که همه اطلاعات شما کامل پاک شود یا حتی گوشی آسیب ببیند.
-
قبل از اینکه بخواهید گوشی را فلش کنید یا رم داخلش بریزید، حتما یه بکاپ از اطلاعات مهم خودتان بگیرید که اگر یه وقت مشکلی پیش آمد داده ها و اطلاعات نپرد.
-
اگر گوشی شما مدام به خودی خود وارد حالت فستبوت میشود امکان دارد که یک مشکل جدیتر در سیستم یا حتی سختافزارش وجود داشته باشد که باید حتما مورد ارزیابی قرار بگیرد.
سوالات متداول
علت fastboot گوشی شیائومی چیست و به چه علت گوشی بهصورت ناگهانی وارد این حالت میشود؟
علت fastboot گوشی شیائومی میتواند دلایل مختلفی مانند فشار همزمان دکمه پاور و ولوم پایین، باگ نرمافزاری یا آپدیت ناقص سیستمعامل باشد. این حالت برای فلش یا بازیابی سیستم استفاده میشود، اما ممکن است ناخواسته فعال شود.
آیا ممکن است که علت fastboot گوشی شیائومی همیشه سختافزاری باشد یا خیر؟
خیر، علت fastboot گوشی شیائومی در بیشتر مواقع نرمافزاری میباشد و با یک ریست کردن یا فلش نرمافزار ممکنه که برطرف شود. تنها در موارد خاص، خرابی دکمهها یا مادربرد میتواند باعث ورود به این حالت شود.
جمع بندی
در این مقاله و مطالب با بررسی کامل علت fastboot گوشی شیائومی آشنا شدیم.
همان طور که در بالا به بررسی علت fastboot گوشی شیائومی پرداخته شد، با کلیک کردن اشتباهی دکمه ها و یا حتی آپدیت ناقص و همچنین بروز مشکل نرم افزاری وارد حالت فست بوت شوید.
با شناخت دقیق به وجود آمدن حالت fastboot گوشی شیائومی میتوانید از بروز مجدد آن پیشگیری کنید.
اگر گوشی شما هم ناگهانی و بدون دلیل وارد این حالت میشود، بهتر است با توجه به راه حل های بالا نسبت به برطرف کردن آن اقدام نمایید.