وبلاگ

می نوت‌بوک پرو ۱۵
دسته بندی:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه

فهرست مطالب

بررسی لپ تاپ شیائومی می نوت‌بوک پرو ۱۵

لپ‌ تاپ می نوت‌بوک پرو ۱۵ شیائومی با طراحی بدنه‌ی فلزی پریمیوم و ظریف خود در میان تمامی بهترین‌های بازار اولترابوک حرفی برای گفتن دارد. حدود ۱۰ سال گذشته در بهار سال ۲۰۱۰، کمپانی شیائومی توسط ۷ نفر بنیانگزاری شد؛ شرکتی که کار خود را با ارائه‌ی نسخه‌ای دستکاری‌شده از سیستم‌عامل اندروید به‌نام MIUI آغاز کرد و اینک به یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین برندهای دنیای تکنولوژی تبدیل شده است. شیائومی تقریبا هر نوع کالایی از گوشی‌های هوشمند و لپ ‌تاپ گرفته تا عینک آفتابی و حتی خوردو روانه بازار می‌کند.

 لپ تاپ شیائومی می نوت‌بوک پرو ۱۵

اگر بررسی‌های 24 شیائومی را دنبال می‌کنید، حتما این مورد را میدانید که بیشتر گوشی‌های شیائومی کارکرد نسبتا بالاتر و امکانات بیشتری را در مقایسه با رقیب‌های هم رده‌ی خود ارائه می‌دهند. اینک مدل Enhanced Edition از لپ‌ تاپ‌های حرفه‌ای می نوت‌بوک را برای شما کاربران گرامی مورد نقد و بررسی قرار داده ایم تا ببینیم آیا این لپ‌ تاپ نیز پرچم شیائومی را بالا نگه می‌دارد یا خیر. می نوت ‌بوک 15 Enhanced Edition پرچم‌دار سیستم‌های قابل‌حمل شیائومی به شمر می‌رود؛ مدلی که طبق ادعای کمپانی تولید کننده، «ابزاری قدرتمند، مخصوص حرفه‌ای‌ها است و با عملکرد سریع و صفحه نمایش عالی، تجربه کاملی از یک لپ تاپ را عرضه می‌کند».

لپ تاپ شیائومی، می نوت بوک پرو 15 Enhanced Edition که یکی از طولانی‌ترین نام‌ها را بین لپ‌ تاپ‌های شناخته شده ی جهانی دارد، یکی از بهترین محصولات شیائومی به شمار می‌رود و همانطور که انتظار می‌رود با جدیدترین سخت‌افزار روانه‌ی بازار جهانی شده است. این دستگاه، از پردازنده‌ی نسل دهم اینتل Core i7 درکنار ۱۶ گیگابایت رم، یک ترابایت حافظه‌ی SSD پرسرعت NVMe PCIe و پردازنده‌ی گرافیکی MX250 انویدیا بهره می‌برد که در ادامه به‌طور کامل عملکرد آن را بررسی خواهیم کرد. قیمت لپ‌ تاپ شیائومی می نوت بوک 15 در محدود ۳۵ میلیون تومانی براورد شده است. با 24 شیائومی در بررسی لپ ‌تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Enhanced Edition همراه باشید.

طراحی می نوت‌بوک پرو ۱۵

طراحی و کیفیت ساخت می نوت‌بوک پرو ۱۵

طراحی و ظاهر می نوت بوک پرو 15 به‌قدری ساده است که در نگاه اول متوجه نمی‌شوید این لپ‌ تاپ متعلق به کدام کمپانی می‌‎باشد؛ این موضوع به این دلیل است که هیچ لوگویی روی قاب پشت نمایشگر به‌چشم نمی‌خورد. تنها زیر دستگاه قدرید جمله «طراحی شده توسط شیائومی» را بیابید. کل دستگاه از آلومینیوم برش‌خورده‌ی مات، مقاوم و نوک‌مدادی ساخته شده است. به همین سبب آثار انگشت و چربی دست بر روی دستگاه نمایان نمیشود. لپ‌ تاپ می نوت بوک پرو شیائومی حدود دو کیلوگرم وزن دارد. در حالی که سبک‌ترین لپ‌ تاپ 15 اینچی بازار محسوب نمی‌شود، به‌راحتی می‌توان آن را جابه‌جا کرد.

طراحی و کیفیت ساخت

کیبورد و تاچ‌پد می نوت‌بوک پرو ۱۵

کیبورد شیائومی می نوت بوک 15 Enhanced Edition را یکی از بزرگ‌ترین ایرادهای این دستگاه می‌دانند. دلیل اصلی این موضوع به چیدمان غیراستاندارد کلیدهای کیبورد می‌باشد. در قسمت راستی این صفحه کلید ستونی از کلید ها قرار دارد که کلید‌های روشن/خاموش دستگاه درکنار کلیدهای Home، End و تعدادی دکمه ی دیگر قرار گرفته است؛ درحالی‌که کلیدهای مهمی مثل Back Space و Delete درکنار آنها قرار گرفته اند، بنابراین باتوجه‌به عادت که انتظار داریم سمت راست Back Space کلید دیگری وجود نداشته باشد، به طور ناخواسته به هنگم کار با صفحه کلید ممکن است به اشتباه کلید Home را موقع پاک‌کردن کاراکترها فشار دهید. نزدیک‌بودن بیش از حد کلیدهای Delete و روشن/خاموش دستگاه هم باعث خواهد شد تا چند بار به‌جای پاک‌کردن فایل موردنظرتان، حالت Sleep دستگاه را فعال کنید. این نکته را نیز درنظر داشته باشید که بخش عددی یا همان Numpad هم در کیبورد می نوت‌بوک پرو 15 وجود ندارد.

کیبورد و تاچ‌پد

نمایشگر و اسپیکر

می نوت‌بوک پرو ۱۵ از صفحه نمایش با نسبت تصویر مرسوم ۱۶:۹ بهره می‌برد که همچنان طرفداران خاص خود را دارد؛ مک‌بوک‌، سرفیس‌ها و برخی دیگر از محصولات با رده ی بالا بازار به نسبت‌های تصویر با ارتفاع بیشتر روی آورده‌اند که برای کاربران حرفه‌ای انتخاب بهتری به شمار می‌رود. طبق انتظار شیائومی از پنل IPS LCD با وتراکم پیکسل ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ و نرخ‌ تازه سازی تصویر ۶۰ هرتز استفاده کرده که با رده‌ی قیمتی آن متناسب است.

صفحه نمایش می نوت‌بوک پرو ۱۵ دارای پوشش مقاوم و براق می‌باشد و با گوریلا گلس ۳ از نمایشگر دستگاه محافظت می‌‌شود؛ صفحه نمایش غیر لمسی نوت‌بوک پرو زاویه‌ی دید مناسبی دارد؛ اما بازتاب نور کم در فضاهای باز مشکل‌ساز خواهد شد. پنل ۸ بیتی مبتنی بر فضای رنگی sRGB این لپ ‌تاپ طبق ادعای کمپانی شیائومی ۱۰۰ درصد فضای رنگی یادشده را پوشش می‌دهد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

در آزمایش روشنایی بر روی این دستگاه که با الگوی شطرنجی و کاملا سفید و مشکی اجرا می‌شود، می نوت‌بوک پرو ۱۵ در بیشترین حالت ۲۵۰ نیت روشنایی تولید می‌کند که کمی با وعده ۳۰۰ نیتی شیائومی تفاوت دارد. روشنایی حداقل پنل هم ۵.۵ نیت می‌باشد که نه می‌توان آن را برای لپ‌ تاپ بد درنظر گرفت و نه در بین گزینه‌های مناسب برای استفاده در محیط‌های کاملا تاریک قرار داد.

رنگ‌ها طراوت بسیار خوبی در نمایشگر می نوت‌بوک پرو ۱۵ دارند که البته استفاده از پوشش براق به‌جای مات به زنده‌تر بودن آن‌ها کمک بسزایی می‌کند. در آزمایش‌های ما این پنل ۱۰۰ درصد sRGB و ۷۵ درصد AdobeRGB را پوشش می‌دهد که ادعای شیائومی را تأیید می‌کند. تعادل رنگ سفید یا وایت‌بالانس به خوبی رقبا انجام نشده و دمای رنگ ۷۵۰۰ نیز گواه دمای پایین رنگ سفید است. میانگین خطای ۳ و ۵٫۱ در فضاهای sRGB و AdobeRGB نشان از کالیبره‌شدن صفحه نمایش دارد و از این نظر شیائومی نمره‌ی قبولی را دریافت می‌کند.

در زیر دستگاه، دو بلندگوی ۲٫۵ واتی جاگذاری شده است که درکنار یکدیگر می‌توانند صدایی استریو با قدرت ۵ وات را تولید کنند. بلندگوهای می نوت‌بوک پرو 15 توسط شرکت معروف هارمن طراحی شده و تمام استانداردهای سخت‌گیرانه‌ی این کمپانی را پشت سر گذاشته‌اند. همچنین، استاندارد دالبی پریمیوم را نیز ساپورت می‌کنند. البته  با اینکه نباید انتظار زیادی از این بلندگوهای کوچک در استفاده ی روزمره داشته باشید، اما برای اینکه با لپ‌ تاپتان پادکست گوش دهید و هرازگاهی هم آهنگ‌های موردعلاقه‌تان را پخش نمائید، صدای خروجی دستگاه قطعا رضایت‌بخش خواهد بود.

نمایشگر و اسپیکر 

بازدهی و عملکرد

درحال‌حاضر کمپانی شیائومی لپ‌ تاپ می نوت‌بوک پرو ۱۵ نسخه‌ی Enhanced Edition را در دو نسخه به‌صورت انحصاری روانه ی بازار چین کرده است که اصلی‌ترین تفاوت آن‌ها به نوع چیپست گرافیکی بازمی‌گردد؛ یکی از نسخه‌ها از ماژول MX250 و دیگری از ماژول MX350 بهره مند است. شیائومی اولترابوک پریمیوم‌ خود را با سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ نسخه‌ی هوم به زبان چینی به بازار عرضه کرده است؛ اما ظاهرا احتمال تغییر کامل زبان به انگلیسی در تمامی بخش‌ها از جمله Bios نیز امکان پذیر است.

لپ‌ تاپ می نوت‌بوک پرو ۱۵ نسخه‌ی Enhanced Edition مجهز به چیپست گرافیکی MX250 برای بررسی دراختیار 24 شیائومی قرار داشت؛ در ادامه ابتدا به‌شرح جزئیات مشخصات فنی دستگاه خواهیم پرداخت، سپس عملکرد آن را زیر ذره‌بین قرار خواهیم داد.

قدرت پردازشی می‌ نوت‌بوک ۱۵ را چیپست نسل دهمی Core i7-10510U ساپرت می‌کند؛ دومین عضو از خانواده‌ی Come Lake – U و مبتنی‌بر معماری قدیمی Skylake که از ۴ هسته و ۸ ترد بهره می‌برد. فرکانس و قدرت طراحی حرارتی (PL1 TDP) پایه‌ی این چیپست به‌ترتیب ۱٫۸ گیگاهرتز و ۱۵ وات می‌باشند؛ اما برند های تولیدکننده به‌دلخواه می‌توانند آن‌ها را به‌ترتیب تا سقف ۲٫۳ گیگاهرتز و 25Wیعنی همان PL2 TDP نیز ارتقا دهند. اینتل فرکانس توربوی تک‌هسته و چندهسته‌ی تراشه را به‌ترتیب ۴٫۹ و ۴٫۳ گیگاهرتز اعلام می‌کند که اعداد تحسین‌برانگیزی محسوب می‌شوند؛ اما باید توجه داشت که کاربر تنها در بازه‌های زمانی چند میلی‌ثانیه‌ای به چنین فرکانس‌هایی دست خواهد یافت.

عمر باتری می نوت‌بوک پرو ۱۵

می نوت‌بوک پرو ۱۵ اینچی برای شارژدهی به باتری نسبتا حجیم ۶۰ وات‌ساعتی لیتیوم-یون ساخت کمپانی SUNWODA پشتیبانی می‌کند. شیائومی ادعا می‌کند اولترابوک جدیدش به‌لطف این باتری می‌تواند بالغ‌بر ۱۷ ساعت ویدئو به‌صورت Local با روشنایی نه‌چندان زیاد ۱۵۰ نیتی و حجم صدای ۵۰ درصد پخش نماید. این کمپانی همراه‌با دستگاه شارژر ۶۵ واتی نیز ارائه می‌دهد که ظرف ۴۰ دقیقه شارژ آن را به ۵۰ درصد می‌رساند.

جمع‌بندی

تعداد سال‌های حضور شیائومی در بازار کامپیوتر از انگشتان یک دست نیز بیشتر نیست؛ اما با کمی استفاده از می نوت‌بوک پرو ۱۵ می‌توان به علم تکنولوژی این برند پی برد؛ اولترابوک جدید شیائومی از نظر کیفیت و دقت ساخت به پیشگامان در این عرصه در بازار جهانی بسیار نزدیک است. صفحه نمایش IPS با دقت رنگ و کنتراست مناسب، ترک‌پد شیشه‌ای و دقیق، شارژدهی بسیار خوب و عملکرد بسیار پایدار از جمله‌ی ویژگی‌های مثبت می نوت‌بوک پرو ۱۵ محسوب می‌شود. به‌لطف بهره‌گیری دستگاه از مدل ۲۵ واتی تراشه ی گرافیکی MX250 می‌توان تعدادی از بازی‌ها را نیز در تنظیمات گرافیکی متوسط با آن تجربه کرد.

می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ به‌لطف ۱۶ گیگابایت رم کم‌مصرف LPDDR4X در زمینه‌ی چند وظیفگی قادر است رضایت اغلب کاربران را به خود جلب سازد، از طرفی حافظه‌ی یک ترابایتی و سریع SSD آن چه به‌لحاظ فضای دردسترس، چه بارگذاری بازی‌ها و نرم‌افزارها تأثیر به‌سزایی بر تجربه‌ی مطلوب دستگاه می‌گذارد. از نظر 24 شیائومی اصلی‌ترین مشکلات می نوت‌بوک پرو ۱۵ به چینش نامناسب کلیدهای کیبورد و محافظه‌کاری بیش از حد شیائومی در پایین‌‌نگه‌داشتن دمای پردازنده می‌باشد؛ مواردی که به‌‌ترتیب به اشتباه‌های تایپی بسیار و کارکرد ضعیف‌تری از حد انتظار تراشه می‌باشد.

نکات مثبت

نکات منفی

کیفیت و دقت ساخت بسیار خوب چینش نامناسب کیبورد
پایداری عملکرد جلوگیری از افزایش دمای پردازنده که به عملکرد پایین‌تر از انتظار آن می‌انجامد
دقت‌ رنگ و کنتراست مناسب نمایشگر قیمت نسبتا بالا
مجموعه‌ای متنوع از پورت‌ها
عمر باتری مناسب

نمایندگی شیائومی ارائه دهنده ی خدماتی همچون تعمیر گوشی شیائومی، تعمیر لپ تاپ شیائومی، تعمیر ساعت هوشمند شیائومی، تعمیر مانیتور شیائومی، تعمیر هندزفری شیائومی، تعمیر تلویزیون شیائومی، تعمیر تبلت شیائومی و حتی و تعمیر پرینتر شیائومی و… نیز می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

سبد خرید