وبلاگ

دسته بندی:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه

فهرست مطالب

از کجا بفهمیم گوشی ویروسی شده است؟

از کجا بفهمیم گوشی ویروسی شده و چگونه میتوان این مشکل را حل کرد؟ در این مقاله قصد داریم درمورد علائم ویروسی شدن گوشی و چگونگی رفع بروز این مشکل آموزشات لازم را به شما کاربران گرامی ارائه نمائیم.

یکی از پرتکرارترین سوالات در میان کاربران این است که چگونه بفهمیم گوشیمان ویروسی شده است یا نه؟ بدون اغراق ویروسی شدن گوشی می‌تواند بسیار مشکل ساز باشد، و زندگی کاربر را مختل کند چراکه بخشی از زندگی افراد را گوشی همراه او تشکیل می‌دهد. ویروس‌ها به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. برای توضیح بیشتر میتوان گفت، برخی از ویروس‌ها به‌طور مستقیم گوشی شما را مورد هدف قرار می‌دهند و گروهی دیگر برای سرقت اطلاعات و پول شما به گوشی حمله می‌کنند.

اما فی‌الحال قرار نیست در مورد انواع ویروس صحبت کنم همانطور که گفته شد در این مطلب قصد داریم به این سوال که اکثر ذهن هارا به خود مشغول کرده است، بپردازیم که اصلا از کجا متوجه شویم که گوشی ویروسی شده است؟ ویا چگونه بفهمیم در گوشی بدافزار نصب شده است و موارد دیگر از این قبیل که تمامی این مسائل را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ویروسی شدن گوشی به چه معنا است؟

تکنولوزی بی همتایی همچون گوگل ویا  سیستم عامل اندروید با توجه به این که حامل اطلاعات قابل توجهی از کاربران هستند درواقع، بستر مناسبی برای مجرمان سایبری و هکرها به نظر می‌آیند تا با سوء استفاده از شکاف‌های امنیتی در گوگل و اندروید برای حملات سایبری بدافزار و ویروس‌ها به هزاران و یا حتی میلیون‌ها کاربران به کارگیرند.

بدین ترتیب، این بدافزارهای مخرب و ویروس‌های ویرانگر گوشی‌های هوشمند موردی است که باید جدی گرفته شود و پس از تشخیص آن حتما باید در اسرع وقت نصبت به رفع آن اقدامتی صورت گیرد. به همین دلیل کاربران باید خود را به توانایی حذف ویروس‌ها و نرم افزارهای مخرب از گوشی‌های اندرویدی مجهز کنند که قطعا یکی از آنها می‌تواند کمک گرفتن از آنتی ویروس ها باشد به عنوان یک قاعده کلی، درصورتی که متوجه رفتار غیر عادی گوشی خود شدید، احتمال دهید که گوشی به بدافزار و یا ویروس آلوده شده باشد، درنتیجه باید به فکر حذف ویروس‌ها ‌و بدافزارها از گوشی خود باشید.

تنها در سال ۲۰۱۹، ۵۳% از سازمان‌ها درگیر این بدافزارها شدند و حملات سایبری باعث بروز اختلال در عملکرد  آن‌ها شد. خیلی از این بدافزارها در قالب نرم افزارهای کاربردی ظاهر می‌شوند و با قرار گرفتن در لیست برنامه‌های گوگل پلی و سایر مارکت‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

ویروسی شدن گوشی

از کجا بفهمیم گوشی ویروسی شده است؟علائم آن

در این مرحله که متوجه شدیم ویروس به چه معناست نوبت به این موضوع رسیده است که اصلا چگونه متوجه شویم گوشی ویروسی شده است که همیین ابتدا اگر بخواهیم یک پاسخ کلی به آن بدهیم، می‌توان گفت؛ به احتمال بسیار زیاد گوشی و یا تبلت اندرویدی از طریق بارگیری یک برنامه مخرب به بدافزار آلوده شده است؛ یک سری از مهمترین علائمی که کاربران باید نسبت به آن آگاه باشند به قرار زیر است.

تبلیغات پاپ آپ مکرر

با توجه به این موضوع که تبلیغات در این دوران بسیار طرفدار دارد، به گونه‌ای که به جزء جدایی ناپذیر زندگی ما تبدیل شده‌ است و در همه جا حتی گوشی موبایل قابل مشاهده می‌باشد. اما همیشه هم نمی‌توان نسبت به این تبلیغات خوش بینانه برخورد کرد مخصوصاً زمانیکه بحث ویروسی شدن و هک گوشی در میان باشد. در صورتی که در گوشی خود به طور مکرر و غیر قابل کنترل با تبلیغات پاپ‌اپ مواجه می‌شوید قطعا به ویروسی بودن گوشی خود شک کنید.

عملکرد ضعیف گوشی اندرویدی

عملکرد بد و ضعیف دستگاه بخصوص گوشی که قبلاً عملکرد خوبی داشت اولین موردی است که می‌تواند به ما کمک کند تا متوجه شویم گوشی ویروسی شده یا خیر و این مورد را می‌توان علائم ویروسی شدن گوشی شیائومی یا هر برند دیگری نیز دانست.

اپلیکیشن‌هایی که به طور ناگهانی مختل می‌شوند

گاهی اوقات ممکن است از اپلیکیشن هایی که قبلا خیلی عادی و درست کار میکردند، حالا به صورت ناگهانی عملکرد آنها دچار اختلال شده باشد. گرچه علل دیگری هم می‌تواند مسبب این اتفاق بوده باشد اما، اولین اقدامی که در این مورد میتوان انجام داد شک کردن به ویروسی شدن گشی می‌باشد.

مصرف زیاد باتری و بهینه‌سازی ضعیف آن

این یک امر طبیعی است که باتری به مرور زمان کارایی سابق خود را از دست خواهد داد، اما اگر باتری به طور ناگهانی شروع به خالی شدن کند این اتفاق عادی نیست و می‌تواند خبر از حضور یک بد افزار در گوشی شما بدهد. حال باید به فکر چاره برای مشکل، اصلا چگونه بفهمیم در گوشی بدافزار نصب شده است بپردازیم که در ادامه مطلب به طور کامل توضیح داده ایم.

رفتن مرورگر به سایت‌های مشکوک

یکی دیگر از مواردی که نشان  دهنده ی حضور ویروسی در گوشی است، خارج شدن کنترل مرورگر از دست شماست به طوریکه ناگهان وارد صفحه ای دیگر سایت‌هایی شود که خودتان قصد ورود به آنها را نداشته اید.

مصرف شدن غیر قابل توزیع داده‌ تلفن همراه

این مورد نیز یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند نشان از یک بدافزار مخرب یا ویروس در گوشی شما باشد، پس نسبت به این موضوع نیز هوشیاری کافی را داشته باشید. ممکن است بدون اینکه متوجه شوید بدافزارهایی در پس‌زمینه گوشی شما فعال شده باشد و شما از حضور آنها هیچگونه اطلاعی ندارید در حالی که آنها به طور پنهان و زیرکانه در حال دریافت اطلاعات شخصی و مهم شما می‌باشند.

برنامه‌های مشکوکی که آن را شما دانلود نکرده‌اید

نکته ای که ممکن است اکثر کاربران به آن توجهی نداشته باشند این است که دقتی در برنامه های موجود در گوشی خود ندارند. بنابراین همیشه لیست برنامه‌های نصب شده روی گوشی خود را چک کنید اگر به مورد مشکوکی برخوردید که برای شما نا آشناست و مطمئن هستید که خودتان دانلود و در گوشی نصب نکرده‌اید سریعا آن را پاک کنید و به هیچ عنوان آن را باز نکنید و جواب سوال از کجا بفهمم گوشیم ویروسی شده را می‌توان در لیست برنامه‌های دانلود شده که شما از آنها بی‌خبر بوده‌اید، پیدا کنید.

قفل شدن و هنگ کردن مشکوک گوشی

این موضوع را به خوبی میدانیم که هنگ کردن گوشی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در مقالات مجزاء راجع به این مشکل به طور کامل به کاربران  توضیح داده شده است، اما در صورتی که شما با مشکلاتی همچون هنگ کردن های مکرر و یا خاموش شدن ناگهانی گوشی به هنگام کار کردن با آن و یا حتی خود بهخود زمانی که حتی دست به گوشی نزده اید شدید، اینجاست که باید به ویروسی شدن گوشی خود شک کنید.

در واقع می‌توان گفت، اگر برنامه‌های گوشی بدون هیچ علتی خوب کار نکنند و یا باتری گوشی شما بدون استفاده شما از آن سریع خالی شود نیز از موارد مشکوک ویروسی شدن گوشی است. اگر این شواهد کافی نبودند و هنوز هم نمی‌دانید که چطور متوجه شوید گوشی ویروسی شده میتوانید از روشی دیگر از این موضوع مطمئن شوید، و به حجم اینترنت و مرورگر خود توجه کنید اگر حجم نت شما زود تمام می‌شود و یا مدام مرورگرتان به سایت‌های مشکوک می‌رود به طور قطع می‌توان گفت متاسفانه گوشی شما ویروسی شده است.

در تکمیل این موضوع که چگونه بفهمیم گوشی ویروسی شده بد نیست بدانید که رایج‌ترین ویروس‌های گوشی شیائومی ویا دیگر گوشی های اندرویدی عبارتند از:

  • adware
  • ransomware
  •  worms
  • spyware
  • Trojan horses

در واقع اصطلاح ویروس در بین کاربران به یک عبارت عمومی برای هر نوع خطر امنیتی تبدیل شده است، اما به نکته توجه داشته باشید که ویروس در واقع شکل خاصی از بدافزار می‌باشد. ویروس‌ها را می‌توان در پس زمینه ی برنامه‌های قانونی، ایمیل‌های تقلبی یا پیوست‌های آلوده نیز به راحتی پنهان نمود. این نکته غیر قابل انکار است که هکرها همچنان به منظور نفوذ در دستگاه شما از پا نمی‌نشینند و برای پنهان ماندن هویتشان به روش‌های غیرمنتظره‌ای کار خود را از پیش می‌گیرند.

اگر اطلاعات شخصی شما به دلیل آلودگی به ویروس و یا بدافزار حذف شود، می‌توانید با استفاده از برنامه‌های ریکاوری اطلاعات گوشی‌ اندرویدی خود را بازیابی نمائید.

علائم ویروسی شدن گوشی شیائومی

متاسفانه تعداد کاربرانی گوشی شیائومی که مشکل ویروسی شدن گوشی دچار شده اند بسیار زیاد است. از این رو ما بخشی از این مقاله را به حل معضل این کاربران و پاسخ به این سوال که چگونه بفهمیم گوشی شیائومی ویروسی شده اختصاص داده‌ایم.

از عمده‌ترین علائمی که نشان می‌دهد، گوشی شیائومی شما ویروسی شده است، می‌توان به کندی ناگهانی و نامتعارف گوشی، عملکرد همراه با لگ و باگ و یا حتی نادرست در زمان درخواست های مختلف کاربر به دستگاه و یا داغ کردن بدون علت‌ گوشی اشاره کرد.

در صورتی که شاهد چنین نشانه‌هایی در گوشی خود بودید، بسیار مهم است که برای رفع این مشکل مهم که همان ویروسی شدن گوشی است، هرچه سریع‌تر اقدامات لازمه را انجام دهید.

علائم ویروسی شدن گوشی شیائومی

چگونه برنامه مخرب گوشی را پیدا کنیم؟

برای اینکه بتوانید برنامه‌های مخرب گوشی خود را تشخیص دهید، راهکاری به جز استفاده از برنامه‌ و ضد ویروس‌ها نیست. البته که در این موارد نیز با برنامه های بسیاری رو به رو خواهید شد که همه ی آنها برای شما کاربردی نخواهند بود به همین منظور ما به قصد داریم بهترین و معروف‌ترین برنامه‌های پیدا کردن و حذف برنامه‌های مخرب در به شما معرفی کنیم.

معرفی کاربردی ترین ویروس کش ها برای گوشی های اندرویدی

Malwarebytes Mobile Security

این برنامه بعد از جستجوهای لازمه در دستگاه، به شما این امکان را می‌دهد که گوشی خود را از هرگونه تهدید بدافزاری حفظ نمائید.

به این نکته توجه داشته باشید که با حضور این ویروس کش به صورت نصب و فعال در دستگاه برای نصب هرگونه برنامه و اپلیکیشن خواسته یا ناخواسته ابتدا باید شما مجوز آن را صادر نمائید. که این مسئه خود به محافظت از گوشی شما کافیست. نسخه اصلی و حرفه‌ای این ویروسکش را را می‌توانید با ۱۲ دلار در دسترس داشته باشید.

Bitdefender Antivirus Free

برنامه دیگری که آن هم بصورت رایگان در دسترس کاربران قرار می‌گیرد، بیت دیفندر بوده که بسیار سبک و روان است و از طریق سرویس ابری بیت‌دیفندر فرآیند پویش حافظه گوشی اندرویدی را به آسانی اجرا می‌کند.

راهکار دیگر برای حذف بدافزارهای مخرب از روی گوشی، حذف دستی آنها است که با بکارگیری قابلیت حالت امن (Safe Mode) قابل‌اجرا می‌باشد. برای استفاده از این روش از طریق تنظیمات خود گوشی مراحل زیر را دنبال کنید.

ویروسی شدن گوشی

  • در ابتدا با فشار دادن پاور منتظر ظاهر شدن منوی پاور باشید
  • گزینه Power off را انتخاب کنید تا پیام Reboot to safe mode بر روی نمایگر به شما نمایش داده شود و سپس روی Ok کلیک نمائید.
  • در این مرحله منتظر بمانید تا گوشی ریبوت شود و پس از اجرای اندروید، پیغام برای شما ظاهر خواهد شد.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که ممکن است به دلیل وجود ویروس و بدافزارها، اندروید به درستی اجرا نشود در این حالت خوب است بدانید که با استفاده از مراحل زیر شما قادر به فعال کردن حالت  Safe Mode دستگاه خود خواهید بود.

  • در ابتدا گوشی را خاموش نمائید
  • کلید پاور را فشار داده تا چند ثانیه نگه دارید
  • زمانی که آرم برند گوشی خود را مشاهده کردید، دکمه پاور را رها نمائید، نکته ی مهم این است که باید همچنان دکمه کم و زیاد صدا را نگه دارید
  • پیام Safe mode را قسمت پایین صفحه نمایش گوشی شما ظاهر خواهد شد

حال که توانستید وارد حالت ایمن شوید، برنامه Settings را اجرا نمائید در ادامه گزینه Apps و در ادامه Downloaded را کلیک کنید. در اندروید باید گزینه Apps & notification و سپس به گزینه ی See all X apps ضربه بزنید. فهرست اپلیکیشن های دستگاه خود را به دقت بررسی کرده و برنامه‌های مشکوک را Uninstall کنید و به این ترتیب میتوانید خود را از معضل گوشی ویروسی شده رها کنید.

برای پیشگیری از ورود بدافزارهای مخرب به گوشی بهترین راه کار این است که برنامه‌های ویروسی را بشناسید و از نصب آنها روی گوشی خودداری کنید. و مهمتر از آن این که برنامه های مورد نظر خود را از فروشگاه های معتبر دریافت کرده بر روی گوشی نصب کند.

معرفی برنامه های مخرب گوشی

برنامه S.M.T.H

یکی از برنامه‌های مخرب که افراد دارای گوشی اندروید باید مواظب آن باشند، برنامه S.M.T.H است که در واقع به عنوان یک برنامه ی بازی شاخته شده است که در اصل وظیفه ی این برنامه این است که روی سنسورهای داخلی گوشی کار ‌کند. دقت داشته باشید که از نصب این برنامه بر روی دستگاه خودداری کنید چراکه در حال حاضر به‌عنوان یک برنامه مخرب شناسایی شده است.

برنامه Super clean master of cleaner

این اپلیکیشن نیز یک برنامه برای گوشی‌های اندروید طراحی شده است که با کارآیی افزایش سرعت، کاربران را وادار به نصب می‌کند، اما در واقع تنها یک برنامه مخرب است که قطعا به گوشی شما آسیب می‌رساند.

 Dolphin Browser

این بدافزار هم جزو برنامه های پرطرفدار اندرویدی محسوب می‌شود، اما امنیت آن بسیار ضعیف است و می‌توان اینگونه گفت که تاثیر مخرب آن بیش از مزایای آن است از این رو در لیست برنامه‌های مخرب قرار می‌گیرد.

در این مقاله سعی ما براین بود که به سوال از کجا بفهمیم گوشی ویروسی شده پاسخ دهیم. امیدوارم که با این مقاله، توانسته باشیم آموزش کاملی از راحت ترین اقداماتی که می‌توانید برای شناسایی ویروس‌ها ‌و بدافزارها از گوشی اندرویدی خود انجام دهید برای شما عزیزان ارائه داده باشیم.

این نکته را فراموش نکنید که، قطعا پیشگیری بهتر از درمان است، از این رو دانلود نرم افزار امنیتی، آنتی ویروس اندروید و انجام ریز به ریز اقدامات پیشگیرانه در برابر این اتفاق خطرناک اولویت دارد.

نمایندگی شیائومی ارائه دهنده ی خدماتی همچون تعمیر گوشی شیائومی، تعمیر لپ تاپ شیائومی، تعمیر ساعت هوشمند شیائومی، تعمیر مانیتور شیائومی، تعمیر هندزفری شیائومی، تعمیر تلویزیون شیائومی، تعمیر تبلت شیائومی و حتی و تعمیر پرینتر شیائومی و… نیز می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

سبد خرید