وبلاگ

xiaomi 13t
دسته بندی:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه

فهرست مطالب

بررسی گوشی شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو

گوشی شیائومی ۱۳ تی، با ارتقاء‌های چشمگیر و مشخصات فنی جذاب، به عنوان نماینده‌های جدید در دنیای گوشی‌های هوشمند اقتصادی به بازار وارد شده‌اند. این گوشی‌های پرچمدار اقتصادی، به خوبی شناخته شده‌اند و در شرایطی که هرسال تمایل به خرید گوشی‌های پرچمدار برای افراد مختلف به یک واقعیت تبدیل می‌شود، این مدل‌ها فرصت بیشتری برای نمایان شدن دارند. آن‌ها گوشی‌هایی هستند که به لحاظ قیمت نسبت به پرچمدارهای دیگر مقرون به صرفه هستند و در بسیاری از مواقع، با مدل‌های پرچمدار رقابت می‌کنند.

در این سال، با حضور ناتینگ فون ۲ و گلکسی S23 FE، بازار گوشی‌های پرچمدار اقتصادی جذاب‌تر از گذشته به نظر می‌رسد. از طرف دیگر، شیائومی با خانواده‌ی شیائومی ۱۳ تی، از جمله 13T و 13T Pro، ویژگی‌های جدیدی همچون نمایشگر ۱۴۴ هرتزی و دوربین تله‌فوتو را بهبود داده و اراده‌ی قاطعانه‌ای برای جلب توجه در بازار گوشی‌های پرچمدار اقتصادی ابراز می‌کند.

پرچمدارهای اقتصادی از چین نه تنها از نظر مشخصات فنی، بلکه از نظر قیمتی نیز برای مصرف‌کنندگان ایرانی جذاب هستند. با افزایش قیمت دلار نسبت به مدل‌های خانواده ۱۲، در زمان نگارش این مقاله، قیمت گوشی‌های شیائومی تقریباً به اندازه مدل‌های سال گذشته افزایش یافته است. در این بررسی، همراه با 24 ساعت شیائومی باشید تا به بررسی دقیق ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو بپردازیم و ببینیم آیا این مدل‌ها قادرند با ناتینگ فون ۲ و گلکسی S23 FE رقابت کنند یا خیر؟

 

شیائومی 13 تی پرو

طراحی و کیفیت ساخت شیائومی ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو

تشابه مشخصات بین شیائومی ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو به سادگی از طریق طراحی و ظاهر گوشی‌ها قابل مشاهده است. به نگاه اول، هیچ تفاوت ظاهری قابل تشخیص بین دو مدل وجود ندارد و اصلاً تشخیص آن‌ها از یکدیگر آسان نیست. این امر، اگرچه برای بررسی و مقایسه آن‌ها ممکن است کمک کننده باشد، اما برای خریدارانی که به دنبال خرید مدل پرو با پرداخت هزینه بیشتر هستند، خبر خوبی نیست.

با وجود تمام این شباهت‌ها، تفاوت بین دو گوشی در وزن آن‌ها است که تنها نقطه تمایز است؛ به‌طوری که مدل پایه با وزن ۱۹۳ گرم، تقریباً ۱۰ گرم سبک‌تر از مدل پرو است. اما به نظر می‌رسد که هر دو مدل به طور کلی به عنوان گوشی‌های سبک محسوب نمی‌شوند، بنابراین تفاوت وزنی آنقدر زیاد نیست.

به نظر می‌رسد شیائومی در خانواده‌ی ۱۳ تی با ارائه‌ی سه رنگ مختلف، یعنی مشکی، سبز و آبی، تنوعی زیاد در انتخاب رنگ‌ها فراهم کرده است. روکش شیشه‌ای باقابلیت نشان‌دار بودن اثر انگشت و ویژگی‌های خمیده دارای مزایای خاص خود است، اما به نظر می‌رسد رنگ آبی با بدنه‌ی چرم مصنوعی برای کسانی که به دنبال طراحی متفاوت و انحصاری‌تر هستند، یک گزینه‌ی جذاب و متفاوت باشد.

استفاده از ترفندهایی مانند والپیپرهای متفاوت برای تمایز بین دو مدل گوشی با رنگ‌های مشکی، نشان می‌دهد که تفاوت ظاهری بین آن‌ها زیاد نیست و این ممکن است برای مصرف‌کنندگان تشخیص دادن مدل‌ها را سخت‌تر کند. رنگ مشکی با ویژگی نمایان کردن اثر انگشت و لکه‌های چربی، ممکن است برای برخی از کاربران این گوشی‌ها چالش‌برانگیز باشد.

با این توضیحات، باید بگویم که انتخاب رنگ و جنس بدنه‌ی گوشی به سلیقه و نیازهای هر فرد بستگی دارد و هر کدام از این گزینه‌ها ویژگی‌ها و نقاط قوت و ضعف خود را دارند که بر اساس آن‌ها، کاربران می‌توانند گوشی مورد نظر خود را انتخاب کنند.

 

گوشی شیائومی 13 تی

 

تمام فریم‌های این مدل‌ها از جنس پلاستیک ساخته شده و با رنگ بدنه هماهنگی دارند. چینی‌ها سعی کرده‌اند حس و حال فلز را بر روی فریم پلاستیکی شبیه‌سازی کنند، اما به طور کامل در این کار موفق نبوده‌اند. به همین دلیل، هنگام نگه‌داشتن گوشی، به راحتی متوجه پلاستیکی بودن فریم خواهید شد.

در حالی که شیائومی بخش سمت چپ فریم را بدون هیچ المان خاصی طراحی کرده است، همانند همیشه در قسمت راست، کلیدهای فیزیکی را می‌توان مشاهده کرد. خوشبختانه، کلیدها در ارتفاع مناسبی قرار گرفته‌اند و دسترسی به آن‌ها چالش زیادی ایجاد نمی‌کند. در بخش بالای فریم، ماژول IR، یکی از اسپیکرهای استریو و میکروفن قرار دارند. قسمت پایین فریم نیز شامل اسپیکر اصلی، درگاه تایپ سی، میکروفون مکالمه و شیار سیم‌کارت است.

در گوشی‌های ۱۳ تی، ماژول‌های بزرگ دوربین که به یک المان ثابت در گوشی‌های هوشمند تبدیل شده‌اند، حضور چشمگیری دارند. این ماژول‌ها از نظر ظاهری به اندازهٔ دیگر قسمت‌های گوشی جذاب نیستند و به همین دلیل از لحاظ ظاهری ممکن است مورد توجه مثبت قرار نگیرند. بیشتر از همه، این ماژول‌ها توزیع وزن گوشی‌های ۱۳ تی را اختلال می‌دهند. این ماژول دوربین در مدل‌های ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو بیش از نصف عرض گوشی را در بر می‌گیرد و این ممکن است منجر به لنگر انداختن گوشی در دست شود و همچنین برآمدگی زیاد آن باعث می‌شود گوشی روی سطوح لغزنده قرار گیرد.

یک نکته مثبت در طراحی شیائومی ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو، دریافت گواهی IP68 است. این گواهی نشان می‌دهد که این گوشی‌ها می‌توانند تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱٫۵ متری آب مقاومت کنند.

 

شیائومی 13پرو

نمایشگر و اسپیکر شیائومی ۱۳ تی وشیائومی ۱۳ تی پرو

از نظر مشخصات فنی نمایشگر، هیچ تفاوتی بین مدل‌های ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو مشاهده نمی‌شود. صفحه نمایش گوشی‌های شیائومی از پنل OLED بهره می‌برد که با ابعاد ۶٫۶۷ اینچ و وضوح ۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل، تجربه‌ای با کیفیت ارائه می‌دهد. با تراکم پیکسلی ۴۴۶ پیکسل برای هر اینچ، محتوا با وضوح و شفافیت بالا به نمایش در می‌آید.

نسبت تصویر نمایشگر این گوشی‌ها ۲۰:۹ است و می‌تواند محتوا را با نرخ نوسازی بیشینه‌ی ۱۴۴ هرتز نمایش دهد. شیائومی اظهار داشته که برای بهینه‌سازی مصرف باتری، نرخ نوسازی پنل می‌تواند مقادیر ۳۰، ۶۰، ۹۰، ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز را انتخاب کند؛ البته در استفاده روزمره، بیشتر در نرخ‌های پایین‌تری مانند ۶۰ هرتز عمل می‌کند و تنها در برخی از بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها این نرخ نوسازی بالاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سری ۱۳ تی از استانداردهای دالبی‌ویژن و +HDR10 پشتیبانی می‌کند. شیائومی ادعا می‌کند که حداکثر روشنایی این گوشی‌ها به عدد خارق‌العاده‌ی ۲۶۰۰ نیت می‌رسد، البته این عدد تنها زمانی صادق است که یک بخش کوچک از نمایشگر روشن باشد و گوشی زیر نور مستقیم و شدید آفتاب قرار داشته باشد.

در تست‌های روشنایی 24 شیائومی با استفاده از الگوی ۵۰ درصد، نتوانستیم به روشنایی وعده داده‌شده توسط شیائومی دست پیدا کنیم. در شرایط نوری شدید، حداکثر روشنایی شیائومی ۱۳ تی پرو را ۱۵۹۵ نیت و حداکثر روشنایی گوشی ۱۳ تی را نیز ۱۶۱۷ نیت اندازه‌گیری کردیم. با این حال، حتی با این سطح روشنایی، ممکن است زیر نور مستقیم و شدید آفتاب، صفحه نمایش گوشی‌ها قابل مشاهده نباشد.

شیائومی ادعا می‌کند که نمایشگر گوشی‌های شیائومی ۱۳ تی می‌تواند ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد؛ این به معنای استفاده از یک پنل ۱۲ بیتی است. به نظر می‌رسد که شیائومی از تکنیک FRC (Frame Rate Control) بر روی پنل ۱۰ بیتی استفاده کرده است. در این حالت، ساب‌پیکسل‌ها با سرعت بالا روشن و خاموش می‌شوند تا این که بتوانند جلوه‌ی بصری یک پنل ۱۲ بیتی را به کاربر نشان دهند.

 

 

بررسی شیائومی 13تی و شیائومی 13 تی پرو

 

در داده‌های جدول بالا، عملکرد رنگی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو را در حد عالی اندازه‌گیری کردیم. هر دو دستگاه پوشش ۱۰۰ درصدی فضای رنگی پایه را با دقت بسیار خوبی در پروفایل رنگی Original Color Pro ارائه می‌دهند و علاوه بر این، فضای رنگی DCI P3 نیز به‌طور کامل تحت پوشش قرار می‌گیرد و دقت رنگ‌ها به‌طور قابل قبولی حفظ می‌شود.

برای تکمیل شدن تجربه‌ی مالتی‌مدیا و در کنار نمایشگر باکیفیت، ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو به اسپیکرهای استریو نیز مجهز شده‌اند. اسپیکر اول یا اصلی در بخش پایینی فریم گوشی و اسپیکر دوم نیز در قالب اسپیکر مکالمه تعبیه شده‌اند. نکته‌ی جالب اینکه با‌ وجود یکسان بودن اسپیکرهای دو گوشی، حجم صدای ۱۳ تی اندکی بیشتر از ۱۳ تی پرو به‌گوش می‌رسد، اما به‌صورت کلی، حجم صدایی که از هر دو مدل می‌شنوید، رضایت‌بخش است.

 

اسپیکر شیائومی 13 تی

 

اسپیکرها بازه‌های فرکانسی مختلف را به‌خوبی پوشش می‌دهند، اما بیس را چندان کوبنده پخش نمی‌کنند و اگر صدا را تا انتها زیاد کرده باشید، فرکانس‌های بالا با صدای زنگ پخش می‌شوند. پشتیبانی از استاندارد Dolby Atmos نیز به فراگیر شدن صدای اسپیکرها کمک می‌کند، اما نقش خاصی در بهبود کیفیت صدا بازی نخواهد کرد.

 

نرم‌افزار و تجربه‌ی کاربری شیائومی ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو

از آنجا که هر دو گوشی سری شیائومی ۱۳ تی تنها اندکی قبل از معرفی اندروید ۱۴ به بازار عرضه شدند، به‌همین دلیل با رابط کاربری MIUI 14 بر پایه‌ی اندروید ۱۳ به دست کاربران می‌رسند و امکان مشاهده HyperOS جدید شیائومی وجود ندارد. اما خبر خوب این است که چینی‌ها با وعده‌ی چهار سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل، نگرانی خاصی درباره به‌روز بودن گوشی‌هایشان برای مدت طولانی ندارند؛ بنابراین 13T و 13T Pro قادر خواهند بود از به‌روزرسانی‌های اندرویدی تا ورژن ۱۷ بهره‌مند شوند.

اگرچه طبق وعده‌های شیائومی، انتظار داشتیم تعداد کمتری از برنامه‌ها و سرویس‌های پیش‌نصب شده روی MIUI 14 را ببینیم، اما هنوز هم تعداد قابل توجهی از اپلیکیشن‌های غیرضروری مانند Booking.com یا AliExpress، در زمان روشن کردن گوشی نصب شده‌اند که ممکن است برخی کاربران را آزار دهد. خوشبختانه، بیشتر از این اپلیکیشن‌ها را می‌توان به سادگی حذف کرد.

با توجه به استفاده از تراشه‌های بالارده، گوشی‌های سری شیائومی ۱۳ تی تجربه‌ی روان و لذت‌بخشی از استفاده از فضای رابط کاربری را ارائه می‌دهند. کاهش حجم MIUI 13 نسبت به نسخه‌ی قبلی هم به نرم‌تر شدن تجربه‌ی کاربر کمک می‌کند، به همین دلیل تفاوت خاصی بین دو گوشی از این نظر احساس نمی‌شود.

 

عملکرد، تجربه‌ی بازی و شارژدهی شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو

همانطور که در بخش‌های قبلی این مقاله هم اشاره شده، تفاوت اصلی بین دو پرچمدار اقتصادی در خانواده‌ی شیائومی ۱۳ تی را در بخش سخت‌افزار می‌توان دید. شیائومی از تراشه‌های کوالکام صرف‌نظر کرده و در این مدل‌ها از تراشه‌های مدیاتک استفاده کرده است. مدل پایه از تراشه‌ی میان‌رده Dimensity 8200 Ultra و مدل پرو از تراشه‌ی پرچمدار Dimensity 9200 Plus بهره‌مند است.

هردو تراشه‌ی مذکور، با لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید می‌شوند و نسخه‌ی بهبودیافته‌ای از تراشه‌های هم‌نامشان هستند. در مقایسه با تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۲۰۰، در نسخه‌ی پلاس، به‌لطف فرکانس بالاتر CPU و GPU، عملکرد این ماژول‌ها بهبود ۱۰ درصدی را تجربه می‌کند. تراشه‌ی دیمنسیتی ۸۲۰۰ اولترا نیز برای دستگاه‌های شیائومی شخصی‌سازی شده است و به‌خصوص در ماژول پردازش تصویر، برخی قابلیت‌های اختصاصی را در اختیار گوشی چینی‌ها قرار می‌دهد.

 

بازی با گوشی شیائومی 13 تی و 13 تی پرو

 

در پردازنده‌ی دیمنسیتی 9200 Plus، بخش پردازنده شامل سه کلاستر از هسته‌های مختلف است. این کلاسترها شامل یک هسته‌ی قدرتمند Cortex-X3 با فرکانس بیشینه‌ی ۳.۳۵ گیگاهرتز، سه هسته‌ی Cortex-A715 با فرکانس بیشینه‌ی ۳ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A510 با فرکانس بیشینه‌ی ۲ گیگاهرتز را دربرمی‌گیرد. همه‌ی این هسته‌ها دسترسی به یک حافظه کش سطح سه به ظرفیت ۸ مگابایت و یک کش سیستمی به ظرفیت ۶ مگابایت دارند.

تراشه‌ی Immortalis-G715 با ۱۱ هسته برای پردازش‌های گرافیکی در گوشی‌های شیائومی ۱۳ تی به کار گرفته شده است. این تراشه برای نخستین بار از ریتریسینگ سخت‌افزاری در دنیای گوشی‌های همراه استفاده کرده است.

در مورد تراشه‌ی میان‌رده‌ی دیمنسیتی 8200 Ultra، این تراشه از ساختار هشت هسته‌ای با تنظیمات سه کلاستری بهره می‌برد. یک هسته Cortex-A78 با بیشترین فرکانس ۳.۱ گیگاهرتز، سه هسته میانی با حداکثر فرکانس ۳ گیگاهرتز و چهار هسته کم‌مصرف با فرکانس ۲ گیگاهرتز در پردازش‌های CPU مشغول به کار هستند. همچنین ماژول Mali-G610 با شش هسته در این تراشه وظایف گرافیکی GPU را انجام می‌دهد.

گوشی شیائومی ۱۳ تی در دو نسخه ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت با ۸ گیگابایت RAM و ۲۵۶ گیگابایت با ۱۲ گیگابایت RAM موجود است. اما مدل پرو دارای گزینه‌های بیشتری است، از جمله ۲۵۶ گیگابایت با ۱۲ گیگابایت RAM، ۵۱۲ گیگابایت با ۱۲ گیگابایت RAM و حتی یک نسخه با ۱۶ گیگابایت RAM و یک ترابایت ظرفیت ذخیره‌سازی. این گوشی‌ها از اسلات کارت حافظه برای افزایش فضای ذخیره‌سازی پشتیبانی نمی‌کنند، بنابراین امکان افزایش حافظه از طریق کارت حافظه در دسترس نیست.

با توجه به استفاده از فناوری UFS 3.1 در مدل شیائومی ۱۳ تی و ارتقاء به UFS 4.0 در مدل پرو، تفاوت آشکار در سرعت خواندن و نوشتن داده مشهود است. این تغییرات تأثیر مستقیمی بر عملکرد دستگاه دارند، به‌ویژه در نصب اپلیکیشن‌ها و انتقال فایل‌ها. این تفاوت در سرعت اجرای وظایف روزانه و تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد.

 

 

بررسی گوشی شیائومی 13

 

تست‌های متداول نشان می‌دهند که در پردازش‌های چندهسته‌ای، پردازنده‌ی ۱۳ تی حدوداً ۱۰ درصد سریع‌تر از پردازنده‌ی ۱۳ تی پرو عمل می‌کند. اما توان محاسباتی GPU در مدل پرو، دو برابر بهتر از ۱۳ تی است. این نقطه جالب است زیرا چنین عملکرد گرافیکی، حتی از پرچمدارهای قدرتمند امسال مانند S23 اولترا و آیفون ۱۵ پرو نیز کمی پایین‌تر است. این نقطه قوت، یکی از ویژگی‌های جذاب پرچمدار اقتصادی شیائومی ۱۳ تی است.

 

 

 

همچنین مقایسه عملکرد با رقبای مستقیم مانند S23 FE و ناتینگ فون ۲ نشان می‌دهد که در تست‌های چندهسته‌ای CPU، شیائومی ۱۳ تی پرو از هر دو رقیب خود کمی ضعیف‌تر عمل می‌کند، به‌ترتیب ۱۰ و ۴ درصد کمتر از نتایج ناتینگ فون ۲ و S23 FE را به‌اثبات می‌رساند.

بر اساس آزمون‌های شبیه‌سازی بازی، ۱۳ تی پرو در مقایسه با رقبای خود مانند ناتینگ و سامسونگ، اختلافی کمی در عملکرد پردازنده دارد اما در آزمون شبیه‌سازی بازی، به نسبت برتر عمل کرده و با ۲۱ و ۶۳ درصد سرعت بیشتر نسبت به رقبای خود عمل می‌کند. علاوه بر این، این گوشی با اختلاف ۶ درصدی نسبت به فون ۲، با ۲۷ درصد اختلاف به S23 FE رقابت می‌کند. شیائومی از تکنولوژی LiquidCool برای خنک‌کننده‌ی گوشی‌های سری شیائومی ۱۳ تی استفاده کرده که شامل محفظه‌ی بخار و گرافیت چندلایه به مساحت ۵۰۰۰ میلی‌متر مربع است.

برای اینکه ببینیم کنترل دمای دستگاه در چه سطحی صورت می‌گیرد، تست‌های پایداری عملکرد و بازی را ملاک قرار می‌دهیم.

در تست استرس ۲۰ دقیقه‌ای Wild Life Extreme که عملکرد گوشی را در پردازش‌های طولانی‌مدت و با فشار زیاد بررسی می‌کند، گوشی شیائومی ۱۳ تی پرو عملکرد بسیار بهتری نسبت به رقبا از خود نشان می‌دهد. علاوه بر ثبت امتیازات بالاتر، این گوشی توانست با پایداری ۸۱ درصد، آزمون را به پایان برساند. دمای دستگاه نیز در طی این تست در محدوده‌ی ۲۶ تا ۴۹ درجه تغییر کرده است، اما بدنه‌ی گوشی دمای کمتری را به دست کاربر منتقل می‌کند.

رفتار پایدار ۱۳ تی نیز قابل توجه بوده و با پایداری ۹۰ درصد تا انتهای تست، نشان داده است که مدیریت منابع پردازشی و دما توسط شیائومی به‌خوبی انجام شده است. در طول این تست، دمای دستگاه به حدود ۴۱ درجه سانتیگراد رسیده است که خوشبختانه، تأثیر چندانی بر امتیازات نهایی تست نداشته است.

در تست‌های عملکرد، شیائومی ۱۳ تی پرو نشان داده که برای طرفداران بازی‌های موبایل گزینه‌ای عالی است. عملکرد مناسب این گوشی در بازی چالشی Genshin Impact نیز این موضوع را تأیید می‌کند. در تنظیمات گرافیکی بالا، ۱۳ تی پرو قادر به اجرای این بازی با فریم‌ریت پایدار در حدود ۵۵ تا ۶۰ فریم بر ثانیه است، در حالی که دمای دستگاه نیز به‌طور قابل توجهی افزایش نمی‌یابد و کاربر را در استفاده از گوشی مزاحمت نمی‌کند.

در حالت بالاترین تنظیمات گرافیکی، شیائومی ۱۳ تی در اجرای بازی Genshin Impact کمی ناپایدارتر عمل می‌کند و معمولاً با فریم‌ریت میان ۵۰ تا ۶۰ فریم بر ثانیه حرکت می‌کند، اما تمایل دارد که به سمت میانه‌ی پایین این محدوده فریم‌ریت حرکت کند. البته، این عملکرد برای گوشی شیائومی ۱۳ تی کاملاً قابل قبول است.

شیائومی ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو هر دو از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برند. در جعبه‌ی شیائومی ۱۳ تی پرو، آداپتور ۱۲۰ وات ارائه شده است در حالی که در مدل پایه، آداپتور شارژ ۶۷ وات موجود است. شیائومی ادعا می‌کند که آداپتور ۱۲۰ وات می‌تواند گوشی شیائومی ۱۳ تی پرو را در تنها ۱۹ دقیقه از صفر به ۱۰۰ درصد شارژ کند. آداپتور ۶۷ وات مدل ۱۳ تی همچنین گوشی را در ۴۲ دقیقه از صفر تا صد درصد شارژ می‌دهد. هر دو از خانواده‌ی ۱۳ تی از استانداردهای PD 3.0 و QC4 نیز پشتیبانی می‌کنند.

 

 

بررسی باتری گوشی شیائومی 13

 

 

تست باتری 24 شیائومی نشان می‌دهد که در شرایط عادی کاربری و پخش ویدیو، تفاوت چشمگیری بین عملکرد باتری گوشی‌های شیائومی ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو وجود ندارد. هر دو تلفن همراه می‌توانند حدود ۱۶ ساعت ویدیو را پخش کرده و نزدیک به ۱۱ ساعت در کاربری روزانه شارژ دهی داشته باشند. از طرف دیگر، مقایسه با ناتینگ فون ۲ نشان می‌دهد که 13T تفاوت قابل توجهی دارد، اما نسبت به گلکسی S23 FE بهتر عمل می‌کند.

 

دوربین شیائومی ۱۳ تی و شیائومی ۱۳ تی پرو

دوربین‌های ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو شیائومی تفاوت بیشتری در سخت‌افزار خود ندارند و از مشخصات مشابهی بهره می‌برند. این دوربین‌ها شامل لنزهای واید، اولتراواید، و تله‌فوتو هستند، و با حذف دوربین ماکرو، مجموعه‌ی دوربین این گوشی‌ها از قبل بسیار پیشرفته‌تر به نظر می‌رسد. تمامی لنزهای این دوربین‌ها با همکاری بین برند Leica و شیائومی به نام Summicron طراحی و تولید شده‌اند، که این نشان‌دهنده‌ی کیفیت بالا و همکاری موثر این دو شرکت در زمینه‌ی دوربین است.

 

دوربین گوشی شیائومی

 

دوربین اصلی این گوشی از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی IMX 707 سونی بهره می‌برد که در پشت لنز عریض با دیافراگم f/1.9 و فاصله‌ی کانونی ۲۴ میلی‌متر قرار دارد. لنز دوربین همچنین از لرزشگیر اپتیکال ۷ سطحی بهره می‌برد. این دوربین از فیلتر رنگی Quad-Bayer استفاده می‌کند که به صورت پیش‌فرض عکس‌ها را با رزولوشن ۱۲٫۵ مگاپیکسل ثبت می‌کند.

دوربین اولتراواید این گوشی از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی OmniVision OV13B به‌همراه لنزی با دیافراگم f/2.2 استفاده می‌کند. این دوربین اولتراواید قابلیت عکاسی ماکرو را فراهم نمی‌کند.

دوربین تله‌فوتو نیز با تکیه بر حسگر ۵۰ مگاپیکسلی OmniVision OV50D و لنزی که گشودگی دیافراگم f/1.9 را در اختیار قرار می‌دهد،‌ عکس‌هایی با زوم اپتیکال ۲ برابری به‌ثبت می‌رساند. حسگر دوربین تله‌فوتو نیز از فیلتر رنگی Quad-Bayer استفاده می‌کند تا عکس‌ها را با وضوح ۱۲٫۵ مگاپیکسل به‌ثبت برساند.

 

دوربین گوشی شیائومی 13 تی پرو

 

هر دو شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو می‌توانند با کیفیت ۴K و با نرخ فریم‌برثانیه ۳۰ فیلم بگیرند. اما ۱۳ تی پرو این امکان را فراهم می‌کند که ویدیوهای ۴K را با نرخ ۲۴ و ۶۰ فریم‌برثانیه و همچنین فیلم‌های ۸K با نرخ ۲۴ فریم‌برثانیه ضبط کند.

با همکاری لایکا، حین عکاسی می‌توانید از فیلترهای رنگی ویژه و اختصاصی لایکا در نرم‌افزار دوربین استفاده کنید. زمانی که برای اولین بار اپلیکیشن دوربین را باز می‌کنید، از شما پرسیده می‌شود که می‌خواهید با مد لایکا Vibrant (حالت پیش‌فرض) عکاسی کنید یا با لایکا Authentic (با بالاترین دقت رنگی). پس از تنظیمات اولیه، می‌توانید هر زمان که خواستید بین این دو حالت رنگی جابه‌جا شوید.

همه‌ی عکس‌ها را در حالت Leica Authentic ثبت کردیم تا خروجی دوربین‌ها را به شکل نزدیک‌تری به واقعیت دریافت کنیم. در نور روز، عکس‌های ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو دارای جزئیات و گستره‌ی دینامیکی مناسبی هستند. اما عکس‌های  ۱۳ تی، با تناژ زرد به‌چشم می‌آیند و گرمای بیشتری دارند.

با مشاهده‌ی نزدیک‌تر برش‌های عکس‌ها، مشاهده می‌کنیم که عکس‌های ۱۳ تی پرو دارای جزئیات بیشتری هستند و بهتر توانسته‌اند بافت‌ها را به واقعیت نزدیک‌تر نشان دهند. در عکس ۱۳ تی، نیز می‌توان سعی در حذف نویز باعث شده تکسچرها به نوعی سافت شده و دقت آن‌ها کمتر شود.

با توجه به مواردی که در مورد دوربین اصلی و اولتراواید ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو اشاره کردیم، مشاهده می‌کنیم که همین ویژگی‌ها برای دوربین تله‌فوتو نیز صدق می‌کنند. با مشاهده‌ی عکس‌های زیر که برای نشان دادن گستره‌ی دینامیکی عکس‌های دوربین اصلی و تله‌فوتو گرفته شده‌اند، علاوه بر زردی قابل توجه در عکس ۱۳ تی، متوجه جزئیات بهتر و رنگ واقعی‌تر در عکس تله‌فوتوی ۱۳ تی پرو می‌شویم. توازن بهتر نقاط تاریک و روشن در عکس‌های ۱۳ تی پرو باعث شده تا هیچ نقطه‌ای به‌صورت بیش از حد روشن نشده و به‌طور کلی کیفیت تصویر بهتری ارائه دهد.

اگر در شرایط نوری کم یا در حالت شب با گوشی‌های سری شیائومی ۱۳ تی عکاسی کنید، عملکرد مشابهی با شرایط نور روز به دست خواهید آورد. هرچند که عملکرد کلی هر دو گوشی در شرایط کم نور قابل قبول است، اما ۱۳ تی پرو جزئیات بیشتری از بافت‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد. در عکس‌های ۱۳ تی، حذف نویز به نحوی قوی‌تر انجام می‌شود که ممکن است در نهایت، باعث کمتر دیده شدن جزئیات شده و یا سافت شدن تصاویر به‌وضوح مشهود شود.

شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو به‌طور پیش‌فرض عکس‌های پرتره را با دوربین تله‌فوتو ثبت می‌کنند؛ اما می‌توانید از دوربین اصلی هم عکس پرتره بگیرید که در این حالت، خروجی عکس به‌صورت کراپ شده تحویل داده می‌شود. به طور کلی، دوربین با استفاده از نرم‌افزار، عکس‌ها را با فاصله‌ی کانونی ۳۵ میلی‌متری (به جای ۲۴ میلی‌متر) ثبت می‌کند تا چهره‌ی افراد در عکس بزرگ‌تر نشود. در حالت عکس پرتره، شیائومی ۱۳ تی پرو عملکرد بهتری دارد.

دوربین سلفی با حسگر ۲۰ مگاپیکسلی در هر دو گوشی شیائومی، تقریباً خروجی یکسانی را ارائه می‌دهد و کیفیت قابل قبولی از دوربین سلفی بدست می‌آورد. در نمونه عکس‌های زیر نیز مشاهده می‌شود که سلفی ۱۳ تی، مقایسه با ۱۳ تی پرو، رنگ‌ها را با تناژ گرم‌تری ثبت می‌کند.

 

جمع‌بندی

شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو با تمام امکانات و قابلیت‌هایشان، در محدوده‌ی قیمتی ۱۸ تا ۲۴ میلیون تومان ارزش خرید بالایی دارند. خصوصاً شیائومی ۱۳ تی پرو که با تراشه‌ی قدرتمند و عملکرد بی‌نظیرش، به عنوان یک رقیب قابل توجه برای S23 FE در بازار حضور دارد، در حالی که پرچمدار اقتصادی سامسونگ نتوانسته است تمام انتظارات را برآورده کند.

با ارائه صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی، که دارای رنگ‌های دقیق و روشنایی قابل توجهی است، شارژرهای سریعی که همراه گوشی‌ها عرضه می‌شوند، پایداری عملکرد و تعهد به بروزرسانی نرم‌افزاری چهارساله، کمتر کسی را پیدا خواهید کرد که از خانواده‌ی ۱۳ تی راضی نباشد.

سری ۱۳ تی دارای ضعف‌هایی همچون استفاده از فریم پلاستیکی و عدم وجود دوربین اپتیکال با زوم بیشتر (برابر با سه برابری مانند S23 FE) است. علاوه بر این، عملکرد نسبتاً کمتر ۱۳ تی نسبت به رقبای هم‌قیمت خود نیز باید مورد توجه قرار گیرد. با این همه محدودیت، پرچمدارهای اقتصادی شیائومی گزینه‌های جذابی هستند که تا جای ممکن تجربه‌ای نزدیک به گوشی‌های پرچمدار را برای کاربران فراهم می‌کنند.

 

نمایندگی شیائومی ارائه دهنده ی خدماتی همچون تعمیر لپ تاپ شیائومی، تعمیر ساعت هوشمند شیائومی، تعمیر مانیتور شیائومی، تعمیر هندزفری شیائومی و حتی تعمیر پاوربانک شیائومی و… نیز می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

سبد خرید